Academia: AV-materiaal voor het onderwijs

7 februari 2017

Academia biedt toegang tot de archieven van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid: bij elkaar tienduizenden uren streaming video- en audiomateriaal.

De Academia collectie wordt dagelijks aangevuld met recent materiaal van de publieke omroep. Binnen Avans Hogeschool kun je films automatisch bekijken. Vanaf thuis log je eerst in met je Avans account onder Inloggen met SURFconext.

Audiovisueel materiaal voor het hoger onderwijs

Naast hele uitzendingen en films zijn er ook op maat gesneden fragmenten te vinden.
Bovendien bevat Academia twee unieke AV-collecties:

• historische video’s van EYE Film Instituut Nederland
  • Natuurbeelden, uniek filmmateriaal van de Nederlandse cultuur

Voordelen

Het audiovisueel materiaal op Academia is uniek, duurzaam en betrouwbaar. Beeld en Geluid heeft de auteurs- en vertoningsrechten geregeld, zodat docenten en studenten het zorgeloos kunnen gebruiken tijdens colleges of presentaties.
De inhoud is 24/7 beschikbaar.

Vakgebieden

Voor inspiratie en houvast kun je gebruik maken van dossiers met speciaal voor jouw opleiding geselecteerd materiaal:

• gedrag en maatschappij
  • techniek en informatica
  • economie en bedrijf
  • taal en communicatie
  • gezondheid
  • aarde en milieu
  • onderwijs en opvoeding
  • cultuur en kunst
  • recht en bestuur

Aan de slag

De zoekfunctie biedt meerdere manieren om audiovisueel materiaal te zoeken en te vinden. Je kunt zoekopdrachten opslaan, zodat je op de hoogte gehouden wordt als er nieuw materiaal wordt toegevoegd.

Ook kun je zelf makkelijk fragmenten knippen, beschrijven, delen en publiceren.

Wil je films bewaren of dossiers of montages maken? Klik dan op Mijn werkplek en log aanvullend in met je Avans account.

Laatst bijgewerkt op 7 februari 2017.