Xplora

Speciaal voor docenten

Docent begeleidt studenten in Xplora

Een werkplek gebruiken, studenten coachen, informatie verzamelen of literatuuronderzoek laten doen: het kan allemaal in onze leer- en werkomgeving. In Xplora heeft de docent een bijzondere plaats.

Als docent kun je een Xplora docentenbalie reserveren via Planon. Je krijgt dan een volwaardige pc-werkplek en bent vindbaar en direct aanspreekbaar voor studenten.

Studenten coachen

Het coachen van groepen of individuele studenten gaat vaak prima zonder afstemming met de Xplora-medewerkers.

Wil je verzekerd zijn van voldoende voorzieningen in Xplora voor jezelf en de studenten? Maak dan liever vooraf een afspraak bij de balie of reserveer zelf via het online reserveringssysteem een of meerdere pc-werkplekken of een groepsruimte. Docenten hebben verruimde mogelijkheden in dit reserveringssysteem.

De juiste informatie op jouw vakgebied

De Xplora-collecties zijn afgestemd op de actuele vraag vanuit het onderwijs. Mis je iets, dien dan een aanschafverzoek in. Of laat het aanvragen uit een andere bibliotheek.

De informatiespecialisten en medewerkers van Xplora kunnen je ook automatisch laten informeren over de inhoud van je favoriete vaktijdschriften. Dit kan bijvoorbeeld met RSS-(nieuws)feeds. Veel databanken en internetedities van tijdschriften bieden RSS aan.

Extra leenfaciliteiten

Als docent maak je extra voordelig gebruik van onze faciliteiten:

  • als je een aanschafverzoek doet sta je genoteerd als eerste lener
  • audiovisuele materialen worden uitgeleend voor gebruik in de lessen
  • elke aanvraag van boeken of kopieën van een andere collectie in Nederland of uit het buitenland via het Interbibliothecair Leenverkeer (IBL) is gratis. Voor promotieonderzoek moet wel betaald worden.
Laatst bijgewerkt op 1 december 2016.