Xplora

print

Lenen, verlengen en inleveren

Lenen

Lenen bij Xplora is gratis voor elke Avansstudent of -medewerker.

Je leent met de digitale collegekaart in de Avans One app. Er is een download voor Android en voor Apple iOS. De bestaande plastic studenten- of medewerkerskaarten werken ook nog.

Met de uitleenautomaat kun je zelf op alle locaties boeken en andere materialen lenen: scan eerst je collegekaart en daarna de boeken. Als student mag je tien materialen gelijktijdig hebben. De limiet voor docenten en medewerkers bedraagt twintig stuks.

Verlengen

Verlengen doe je makkelijk in Kaluga. Log in met je inloggegevens van Avans. Verlengen kan bijna altijd, behalve als er een reservering op het boek staat. 

  • Klik rechtsboven in Kaluga op Sign in
  • Log in met je Avans e-mailadres en wachtwoord 
  • Klik met de linkermuisknop rechtsboven op je naam
  • Kies Library Card
  • Klik op de leningen met de mogelijkheid om te verlengen

Inleveren

Lever de materialen in door ze gewoon in de opening van de kast bij de uitleenautomaat te deponeren. Wees gerust: wij halen de boeken van jouw naam af.

De uitleentermijn is vier weken. Twee dagen voor de einddatum krijg je een herinneringsmail.

Als je de materialen niet inlevert of verlengt krijg je vier weken later een rekening voor de administratiekosten (€ 15,-) en een standaardvergoeding van € 40,- per boek. Je kunt niet meer bij ons lenen totdat alles is ingeleverd of de rekening is betaald.

Reserveren

Reserveren kan alleen als iets is uitgeleend. Reserveer in Kaluga met je digitale collegekaart.

Je krijgt een e-mail zodra een reservering binnen is.

Reserveringen staan klaar op naam en kun je direct meenemen, zonder te scannen. We houden ze tien dagen voor je apart.

Lenen bij andere Avanslocaties

Boeken die op een andere locatie staan kunnen wij gratis voor je over laten komen. 
Studenten en docenten kunnen maximaal vijf boeken tegelijk aanvragen door het formulier op Servicepunt in te vullen. Wacht vervolgens ons afhaalbericht af.

Lenen bij andere bibliotheken

Ook is bijna alles te bestellen uit bibliotheken elders in Nederland. Een aanvraag voor een publicatie die Avans niet zelf heeft kost € 2,50. Informeer bij onze informatiemedewerker of via xplora@avans.nl naar de mogelijkheden.

Verantwoordelijkheid

Door gebruik te maken van de leenfaciliteiten in Xplora verklaar je bekend te zijn met onze regels. Voor het gebruik van onze voorzieningen gelden de algemene huisregels van Avans Hogeschool.

Het maken van aantekeningen in boeken mag niet. Bij beschadiging en verlies van materialen wordt een standaardvergoeding (€ 40,-) en administratiekosten (€ 15,-) in rekening gebracht. Betaal online of in Xplora met je pinpas.

Een collegekaart, studentenkaart of medewerkerskaart is strikt persoonlijk. Je wordt verantwoordelijk geacht voor het gebruik van je kaart en voor de daarop geregistreerde materialen. Geef daarom verlies van je kaart of misbruik ervan door via xplora@avans.nl en ook bij het Avans ServicePunt (088 - 525 88 88) om erger te voorkomen. Je kaart wordt dan direct geblokkeerd.

Privacy

We verstrekken geen gegevens aan derden over de geleende materialen, tenzij er sprake is van ernstige nalatigheid.

Laatst bijgewerkt op 17 oktober 2022.