Xplora

print

Multimedia-werkplekken

Multimedia Support heeft een studio en montageruimte in Den Bosch en in Tilburg. In het najaar komt er een nieuwe multimediaruimte in HF003 op de Hogeschoollaan in Breda met twee studio's, twee montageruimtes en een podcastruimte.
In de studio kun je video-opnames maken, bijvoorbeeld met de greenscreentechniek. Je kunt de studio ook gebruiken voor fotografie.

Studio-voorzieningen

De studio’s zijn ingericht met greenscreens, professionele opnameapparatuur en regelbare ledverlichtingsets. Ze zijn geluidsarm af te sluiten. Hierdoor ontstaat een ideale opnameruimte.

De Virtual Studio maakt het (voorlopig alleen in Den Bosch) mogelijk om het greenscreen live te vervangen voor een virtuele studio. Hierdoor sta je direct in een 'andere omgeving' of bijvoorbeeld in je eigen presentatie.

Het gebruik van de studio wordt - als dat gewenst is - ondersteund door onze medewerkers.

Montageruimtes

Ook zijn er montageruimtes met werkplekken met speciale programma's voor beeld- en geluidbewerking. Ze zijn uitgerust met professionele microfoons voor bijvoorbeeld het opnemen van een voice-over of een screencast.

Programma's

De programma's zijn er op verschillende niveaus: voor beginners, gevorderden of 'experts'. De multimedia-werkplekken zijn voorzien van professionele software voor screencasts en montage van foto, video en geluid.

Reserveer vooraf

Reserveer een multimedia-werkplek vooraf om teleurstelling te voorkomen.
Bel of mail voor een reservering naar:

Tip voor docenten

Neem ruim van tevoren contact op met Multimedia Support als een groep studenten voor een project gebruik gaat maken van de montageruimtes of studio’s. In overleg wordt dan bekeken wat er aan gezamenlijke voorbereiding en planning nodig is.

Dit voorkomt dat studenten allemaal op hetzelfde moment aan de slag willen gaan.

Laatst bijgewerkt op 13 september 2022.