Xplora

print

Studenten waarderen de kwaliteit van de docenten

13 oktober 2022

Avans zet forse stappen met Ambitie 2025 en voert onder de grote hogescholen opnieuw de ranglijst aan van de zojuist verschenen Keuzegids hbo.

Compliment

Een prestatie van formaat vindt bestuursvoorzitter Philippe Raets: “We kunnen heel trots zijn. Zeker gezien de transitie waarin Avans verkeert met de nodige verandering in ons onderwijs en onze organisatie. Het geeft aan dat we op de goede weg zijn. We doen dit samen.”

“Mooi is ook dat studenten onze docenten zo hoog waarderen om hun deskundigheid en kennis van de beroepspraktijk. Dat is een groot compliment voor onze docenten, iets om trots op te zijn. En ik onderschrijf dat van harte. Als Avans zijn we altijd aanspreekbaar en staan we elke dag naast je.”

Ambitie 2025 is een grote operatie

Met Ambitie 2025 werkt Avans toe naar meer flexibiliteit voor studenten in de bouwstenen van hun studie: de student stelt zelf een leerroute samen die het beste past bij de persoonlijke leerwensen.  Ook wordt samenwerking met de beroepspraktijk belangrijker. De student van nu merkt er misschien nog niet zoveel van, maar achter de schermen is een grote operatie bezig.

“Samen met medewerkers, studenten en het werkveld zetten we ons in om de ambities waar te maken. De tevredenheid over onze sfeer en kwaliteit van onderwijs zegt iets over de wendbaarheid en veerkracht van Avans, maar ook van onze studenten zelf”, aldus Sarah Wilton, lid van het CvB. “We werken allemaal hard en toegewijd voor onze studenten; van roostermaker tot lector, van docent onderzoeker tot personeelsconsulent: we doen ons werk voor de student.” 

Hogere score

Avans staat dit jaar opnieuw op nummer 1 in de ranglijst van Keuzegids. De tweede plaats is voor de Christelijke Hogeschool Windesheim. Beide instellingen scoren een punt hoger dan vorig jaar, waardoor Avans met 3 punten blijft voorlopen op Windesheim.

“Die stijging is bijzonder”, vindt vicevoorzitter van het CvB Jacomine Ravensbergen. “De Keuzegids baseert zich immers op ‘corona-studiejaar 21-22’. Het laat opnieuw zien dat het welzijn van onze studenten bij Avans voorop staat.”

De Keuzegids hbo vermeldt: “Avans blinkt vooral uit in de vakgebieden economie en bedrijf, en gedrag en maatschappij. Maar ook binnen andere studiegebieden is er hoge waardering voor opleidingen, zoals voor Civiele Techniek en de Ad Communicatie in Den Bosch en Chemische Technologie in Breda. In totaal behaalt Avans voor maar liefst 25 opleidingen het predicaat topopleiding.”

Topopleidingen

In Keuzegids behalen de topopleidingen een minimale – hoge – score. Ze staan dus niet per se op nummer 1. In Breda zijn dat er 8, in Den Bosch 14 en in Tilburg 1. Ook in Roosendaal eindigen 2 Ad-opleidingen als topopleiding.

In Breda krijgen de volgende opleidingen het kwaliteitszegel: Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Chemische Technologie, Elektrotechniek, Human Resource Management, Environmental Science for Sustainable Energy and Technology, Fysiotherapie en Leraar Basisonderwijs.

In Den Bosch: Accountancy, Chemie, Civiele Techniek, Ad Communicatie (voltijd), Elektrotechniek, Human Resource Management, Integrale Veiligheidskunde, Ad Logistiek (voltijd), Ad Management (voltijd), HBO-Verpleegkunde, Social Work, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica en Werktuigbouwkunde.

In Tilburg: Technische Bedrijfskunde. En in Roosendaal de Ad Engineering en Ad Human Resource Management (beiden voltijd).

Keuzegids hbo

De Keuzegids hbo 2023 is een onafhankelijke gids die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Het doel van de Keuzegids is relevante informatie verstrekken aan studiekiezers, waarmee ze tot afgewogen keuzes komen. Zie ook Keuzegids.nl. 

Laatst bijgewerkt op 13 oktober 2022.