Xplora

print

Avans Hogeschoollaan rookvrij

18 april 2019

Vanaf maandag 15 april heeft locatie Hogeschoollaan in Breda een rookvrij buitenterrein. Avans organiseerde die dag een startevent, samen met het naastgelegen Amphia Ziekenhuis. Want ook bij het Amphia is het terrein vanaf 15 april volledig rookvrij voor al haar patiënten, bezoekers en medewerkers.

Jacomine Ravensbergen, lid van het College van Bestuur van Avans, gaf samen met longarts Remco Djamin en de Bredase wethouder Miriam Haagh het symbolische startsein voor de rookvrije terreinen. Met acts van illusionisten werden beide terreinen officieel rookvrij verklaard. Op een ludieke manier waren zij de hele dag actief om aandacht te vragen voor de verandering.

Asbakpalen buiten het Avansterrein

Aan de Hogeschoollaan zijn alle rookfaciliteiten verwijderd en rookvrij-borden geplaatst. Op de plek van het voormalig 'rookhok' staat nu een tafeltennistafel. Studenten en medewerkers kunen tafeltennisbatjes en -balletjes lenen bij de receptie. De gemeente Breda heeft op strategische punten buiten het Avans terrein asbakpalen geplaatst zodat peuken niet op straat terecht komen.

Lees meer op iAvans...

Laatst bijgewerkt op 18 april 2019.