Avans voor de vijfde keer de beste

4 oktober 2018

Volgens studenten is Avans Hogeschool dit jaar voor de vijfde keer op rij de beste grote hogeschool van Nederland. Dat blijkt uit de Keuzegids Hbo 2019 die vandaag verschijnt. “Avans weet de voordelen van kleinschaligheid ook op grote schaal vast te houden”, stelt de Keuzegids. Studenten zijn met name tevreden over de sfeer en de betrokkenheid van de docenten.

Groots in kleinschaligheid

Volgens de Keuzegids danken we die studentwaardering aan onze kleinschaligheid: “Hogeschool Avans heeft meer dan 30.000 studenten, maar van massaliteit is weinig sprake. De school is opgesplitst in meer dan twintig academies die in grote mate zelfstandig zijn. Zo weet Avans de voordelen van kleinschaligheid ook op grote schaal vast te houden.”

Nummer 1-noteringen

Van de 57 Avansopleidingen staan er 33 in de top 3 van hun eigen categorie. Er zijn 10 nummer 1-noteringen: voor de Bredase opleidingen Milieukunde en Communication & Multimedia Design en de Bossche opleidingen Business Innovation, Chemie, Informatica, Technische Bedrijfskunde, Technische Informatica, Bedrijfskunde, Integrale Veiligheidskunde en Ondernemerschap en Retailmanagement.

14 opleidingen staan op de tweede plaats en 9 opleidingen op plek 3. In totaal zijn 26 opleidingen 1 of meer plaatsen gestegen.

Topopleidingen

13 opleidingen van Avans krijgen in de Keuzegids het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dat betekent een score van 75 punten of meer (van de 100). De topopleidingen zijn de Bossche opleidingen Business Innovation, Chemie, Elektrotechniek, Informatica, Technische Bedrijfskunde en Technische Informatica.

Ook de Bredase opleidingen Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Chemische Technologie, Human Resource Management, Milieukunde en Fysiotherapie mogen zich Topopleiding noemen, evenals de Tilburgse opleiding Technische Bedrijfskunde.

Keuzegids Hbo

De Keuzegids Hbo is een onafhankelijke gids die wordt uitgegeven door centrum Hoger Onderwijs Informatie (C.H.O.I.). Meer informatie per opleiding en de verantwoording van de methode zijn te vinden op Keuzegids Hbo, toegankelijk via de Xplora databanken.

Doneer en laat anderen ook stralen

We staan voor de tiende keer in de top 3. Om dit te vieren laten we anderen meedelen in ons succes: Avans doneert € 5.000 aan de Watoto Foundation. En helpt zo straatkinderen in Tanzania om ook tot sterren uit te groeien.

Andrea Modest is een van de straatkinderen die steun kreeg van deze stichting. Dankzij de Watoto Foundation kon hij naar school, en uiteindelijk zelfs naar de universiteit:

Help ook mee. Ga naar de speciale donatiepagina, vul een bedrag in en doneer aan dit goede doel. Meer informatie vind je op watotofoundation.nl.

Laatst bijgewerkt op 8 oktober 2018.