Academia wordt Beeld en Geluid op school

4 oktober 2019

Beeld en Geluid heeft in september een nieuw mediaplatform voor het onderwijs gelanceerd. Het platform www.beeldengeluidopschool.nl vervangt Teleblik en Academia. Via Beeld en Geluid op school hebben onderwijsinstellingen gratis toegang tot het archiefmateriaal van het instituut. Het gaat hier om materialen van omroepen en andere makers. De website richt zich op alle leeftijden en alle soorten onderwijs.

Makkelijk en betrouwbaar

Met de lancering van Beeld en Geluid op school komt het instituut tegemoet aan het toenemende gebruik van media in het onderwijs. Met het platform wordt het makkelijk om authentieke filmpjes te vinden om lessen samen te stellen en te verrijken, over alle denkbare onderwerpen. Daarbij is het materiaal betrouwbaar - zonder gekke pre-rolls of advertenties - en zijn de rechten geregeld.

Relevant, actueel en leuk

Beeld en Geluid op school blijft ook na lancering volop in ontwikkeling. Dagelijks wordt nieuwe content toegevoegd en het platform wordt regelmatig uitgebreid met nieuwe functionaliteiten en praktische lesbrieven. Op termijn zullen ook collecties van diverse erfgoedpartijen, zoals Eye Filmmuseum en The One Minutes Foundation, te gebruiken zijn.

Laatst bijgewerkt op 4 oktober 2019.