HBO Kennisbank in een nieuw jasje

17 juli 2018

HBO Kennisbank is vernieuwd. Het portaal met praktijkgericht onderzoek en afstudeerproducten heeft een nieuw ontwerp en is makkelijker doorzoekbaar.

Open access stimuleren

HBO Kennisbank is een kennisplatform voor en door studenten, docent-onderzoekers en lectoren en bestaat ruim tien jaar. Het werd tijd voor wat aanpassingen. In de nieuwe versie is de toegankelijkheid van onderzoekspublicaties vergroot.

De hogescholen, waaronder Avans Hogeschool, willen meer nadruk leggen op open access publiceren. Het doel is om zo mensen te inspireren en het hergebruik van onderzoek te stimuleren.

Ook voor bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties

Tweederde van de gebruikers van HBO Kennisbank bestaat uit studenten. Daarnaast is tien procent afkomstig van organisaties op zoek naar kennis. Organisaties kunnen gratis putten uit het kwalitatief hoogstaande onderzoek en zichzelf daarmee onnodig werk besparen.

Kennis zichtbaar en toegankelijk maken

Ook bij Avans Hogeschool worden veel publicaties, zoals artikelen, onderzoeksrapporten en afstudeerwerken geproduceerd door studenten, docent-onderzoekers en lectoren. HBO Kennisbank maakt deze producten zichtbaar en toegankelijk.

De deelnemende hogescholen zijn zelf verantwoordelijk: ze bepalen zelf welk materiaal opgenomen wordt en of dit zichtbaar is voor de buitenwereld.
Meer weten over de mogelijkheden bij Avans Hogeschool? Neem contact op met HBOkennisbank@avans.nl.

De vernieuwde kennisbank vind je op www.hbokennisbank.nl.

Laatst bijgewerkt op 17 juli 2018.