Reis mee! Kinderboekenochtend

30 september 2019

Op donderdag 3 oktober organiseert Xplora samen met de pabo een ochtend over kinderboeken rondom het thema Reis mee!. Er zijn tien verschillende workshops over jeugdliteratuur die door pabo-studenten bezocht kunnen worden. Een daarvan is van illustrator en schrijver Milja Praagman. In 2017 won zij de Zilveren Penseel voor haar prentenboek Omdat ik je zo graag zie.

Van de studenten wordt een actieve deelname verwacht aan de workshops, die bedoeld zijn als inspiratie voor het gebruiken van kinderboeken in de klas. Annelies Harzing van De Kinderboekentuin is met een stand aanwezig. Bij haar kunnen studenten een geschikt kinderboek kopen.

Voorleeswedstrijd

Janneke Maas presenteert de voorleeswedstrijd. Elke pabo-klas levert een deelnemer. De winnaar van deze donderdag vertegenwoordigt Avans Hogeschool bij de provinciale voorleeswedstrijd voor pabo's.

De betrokken studenten vinden het volledige programma van de kinderboekenochtend op Blackboard.

Laatst bijgewerkt op 30 september 2019.