Xplora

print

Nieuwe databanken in de collectie

23 maart 2022

De kennispartners van Xplora collectioneren boeken en online bronnen voor de opleidingen. Dit doen ze in nauw overleg met het onderwijs. Er zijn sinds kort drie nieuwe databanken aangeschaft: OECD iLibrary, SWOCC en Professioneel begeleiden.

OECD iLibrary is de kennisbank van de OESO, de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling. De kennisbank geeft docenten en studenten toegang tot de nieuwste onderzoeken en gegevens om hun werk of studie te ondersteunen. Je kunt zoeken op land en op tientallen thema’s, zoals Agriculture and Food, Environment, Social issues, Energy en Transport.

SWOCC staat voor Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Commerciële Communicatie. Deze nieuwe databank bevat wetenschappelijke kennis gericht op de praktijk van drie gebieden:

  • Merk & Organisatie
  • Merk & Mens
  • Merk & Communicatie.

SWOCC heeft ook een modellenbank voor merkmanagement: modellen voor positionering, segmentatie, communicatie, besturing en evaluatie.

ProfessioneelBegeleiden.nl tenslotte biedt informatie uit vakbladen over coaching, Human Research Development, psychologie, loopbaan en onderwijs.

Meer weten?

Alle databanken zijn per vakgebied te benaderen via de Xplora-site, of via het alfabetisch overzicht op Digiplein.

Wil je meer weten of een databank aanvragen? Neem dan contact op met de kennispartner van je academie.

Laatst bijgewerkt op 12 mei 2022.