Xplora

print

Kaluga in een nieuw jasje

28 juni 2021

Kaluga, de Avans zoekmachine voor onder andere boeken en databanken, ziet er vanaf 24 juni iets anders uit. De zoekmachine werkt grotendeels hetzelfde, maar misschien is het heel even wennen aan het nieuwe zoekscherm. Om zoveel mogelijk ongemak te voorkomen plannen we de overgang daarom kort voor de zomervakantie.

Wat verandert er, wat blijft hetzelfde?

De nieuwe Kaluga.avans.nl toont in veel gevallen ook covers van publicaties. Dat maakt het zoekoverzicht een stuk aantrekkelijker. 

De aparte catalogus van Avans gaat verdwijnen: onze e-books, boeken en tijdschriften zijn nu net zo makkelijk terug te vinden in Kaluga. 

De Avans zoekmachine doorzoekt daarnaast ook de inhoud van veel van onze databanken. Helaas nog steeds niet álle databanken. Dit was bij de oude versie ook al zo. Op vakgebied vind je daarom nog steeds een overzicht van databanken, zodat je die langs die weg kunt bezoeken. Als een databank is opgenomen in Kaluga staat dat er in deze overzichten bij.

Tijdelijk ongemak

Achter de schermen verandert de hele bibliotheeksysteem, dat was verouderd. Dat betekende een keuze voor een nieuwe leverancier. Een hele operatie, waarvan het meeste werk op 24 juni is gedaan.

De overgang brengt met zich mee dat het niet mogelijk is om tussen 22 en 25 juni zelf materialen lenen met de uitleenautomaat. Ook kun je in die week niets zelf reserveren.

Heb je toch boeken nodig? Neem dan even contact op met xplora@avans.nl of spreek een baliemedewerker aan.
 

Laatst bijgewerkt op 28 juni 2021.