Verhuizingen collecties Hogeschoollaan

11 juli 2022

Vanaf maandag 11 juli en tijdens de zomervakantie worden de fysieke collecties van Xplora Hogeschoollaan opgesplitst en verhuisd naar verschillende locaties. Als student of medewerker kun je hier last van ondervinden, bijvoorbeeld omdat je tijdelijk geen boeken of tijdschriften kunt lenen. De online databanken en e-books kun je tijdens de hele periode 24/7 gebruiken.

OpenX

De verhuizingen zijn deels een voorbereiding voor de geplande verbouwing van Xplora Hogeschoollaan tot OpenX. Ook hebben sommige academies te kennen gegeven om de materialen dichter bij de opleidingen te willen plaatsen. In grote lijnen wordt het allemaal tijdens de zomervakantie geregeld, zodat de overlast beperkt blijft.

Op elke plek komt een uitleenapparaat waarmee je zelf kunt lenen en een inleverbak.

Wat vind je straks waar?

• Techniek en Algemeen (zoals boeken over onderzoeksvaardigheden en solliciteren) verhuizen naar LD101 aan de Lovensdijkstraat 63.
  • Onderwijsmethoden en jeugdboeken worden verplaatst naar de loopbrug op de tweede verdieping van de Hogeschoollaan.
  • Economie gaat volledig over op online bronnen. De fysieke boeken en tijdschriften van economie zullen voor de herfstvakantie uit de collectie verwijderd worden.
  • De overige vakgebieden blijven tot de herfstvakantie beschikbaar op de begane grond van Xplora Hogeschoollaan.

Voorbeeld van een aanduiding van de plaatsing in Kaluga

Na de herfstvakantie verhuizen ook de resterende materialen van AWEG op gebied van gezondheid, gedrag en maatschappij en onderwijs en opvoeding naar de loopbruggen op de tweede en derde verdieping van het schoolgebouw.

Laatst bijgewerkt op 18 augustus 2022.