Xplora

Haal meer uit Xplora

De meeste studenten weten wel dat je in Xplora kunt studeren en samenwerken. De meeste docenten weten dat Xplora vakliteratuur fysiek en virtueel op de plank heeft staan.

Maar weet jij ook wat Xplora nog meer te bieden heeft?

Videoconferencing

Als medewerker of student verspeel je soms veel tijd met reizen voor een overleg of bijeenkomst. Het kan ook makkelijk en milieubewust door met video contact te leggen over meerdere locaties heen.

Avans Hogeschool biedt in Xplora en daarbuiten meerdere mogelijkheden voor videoconferencing:

Breda Hogeschoollaan HX 009 (6 pers.), HX 211 (8 pers.),
Xplora Innovatielab HX101 C + D (35 pers.), Collegezalen HD001 (35+ pers.) en HF003 (35+ pers.)
Breda Lovensdijkstraat LX202 (6 pers.)
Tilburg CA008b (4 pers.), CA101a (12 pers.)
Den Bosch Onderwijsboulevard OX222b (6 pers.), Boardroom 2 OX318 (16 pers.)
Den Bosch Hervenplein TX205 (6 pers.)

In het hoofdmenu vind je meer informatie over videoconferencing.

 

Het Auteursrechtenloket

Als docent, medewerker of student maak jij vast wel eens gebruik van publicaties en materialen van anderen. Dat kan zijn voor eigen studie of voor de ontwikkeling van leer- en lesmaterialen.

Je mag niet zomaar alles klakkeloos overnemen en verspreiden. Een overtreding van de auteurswet is zo gemaakt en kan een forse boete betekenen.

Weet wat je wel en niet kunt doen als het gaat om (her)gebruik. Voor vragen over de juiste toepassing is er het auteursrechtenloket, via auteursrechten.avans.nl.

 

De studio

Het helpt enorm als je voor een presentatie 'droogzwemt', dat wil zeggen: oefent zonder echt publiek. Dat kun je doen in een projectruimte, met een aantal kritische studiegenoten.

In de studio's van Xplora kun je het ook opnemen, zodat je jezelf terugziet en -hoort. Sommigen gaan vervolgens zover dat ze de hele presentatie omzetten in een professionele productie.

Breda Hogeschoollaan en Den Bosch Onderwijsboulevard hebben allebei een studio met ruime faciliteiten. Iedere student of docent kan hier terecht.

Kleinere Xplora's bieden vaak ook mogelijkheden in de vorm van apparatuur voor opname en montage.

 

Informatiemedewerkers

Er is vaker teveel informatie dan te weinig en hoe filter je daar het beste uit?

Onze medewerkers weten precies waar je het beste zoekt en hoe je dat doelgericht aanpakt. Dat scheelt jou tijd en stress.

Onze medewerkers weten trouwens ook alles over auteursrecht en bronvermelding (APA), vakdatabanken en aanvragen uit andere collecties.

 

Stiltewerkplekken

De grotere Xplora's hebben duidelijk aangewezen stiltezones. Kies als dat nodig is een werkplek waar je in rust kunt studeren:

 • Op de Breda Hogeschoollaan bevinden de stiltezones zich op elke verdieping, rechts achterin
   
 • Breda Lovensdijkstraat heeft 30 stiltewerkplekken op de 3e verdieping (LX301)
   
 • Bij AKV|St.Joost Breda vind je ze op de balkons (BA103 en BA105)
   
 • Bij Den Bosch Onderwijsboulevard in het Stiltegebied vind je fluisterwerkplekken op de 3e etage van Xplora. OX314 en OX315 zijn hier echte stiltewerkplekken.
   
 • Op Den Bosch Hervenplein zijn de plekken gesitueerd achter de boekenkasten
   
 • Bij AKV|St.Joost Den Bosch de werkplekken in PP209
   
 • In Tilburg is lokaal CX002 op de begane grond stilteruimte, als er geen activiteiten gepland zijn. Nieuwe stiltewerkplekken zijn in de maak.
Laatst bijgewerkt op 5 oktober 2018.