Xplora

Huisregels Xplora

Huisregels Avans Xplora

Waar veel mensen samen moeten werken is het belangrijk dat er heldere afspraken zijn. Bijvoorbeeld over het gebruik van voorzieningen en het voorkomen van overlast voor anderen.

Als klant van Xplora word je verondersteld bekend te zijn en akkoord te gaan met deze huisregels. Lees ook de Uitleenvoorwaarden.

Eten en drinken

Xplora is een comfortabel ingerichte ruimte. Er is gebruik gemaakt van hoog-kwalitatief meubilair en moderne pc-voorzieningen om jou als student een zo prettig mogelijke werkplek te kunnen bieden. We vragen je daarom om je werkplek schoon en opgeruimd achter te laten voor de volgende gebruiker.

Ga voorzichtig om met eten en drinken in de buurt van de computers. Warme maaltijden zijn niet toegestaan (Zie reglement voorzieningen en huisregels van Avans, punt 3.6). Daarvoor kun je elders in het schoolgebouw gebruik maken van de kantine.

Jassen en tassen

Neem gerust je jas en tas mee in Xplora, maar blokkeer er niet de looppaden mee voor andere studenten. In het schoolgebouw kun je ook een kluisje huren om je bezittingen veilig op te bergen. De kosten zijn € 15,- per jaar plus € 15,- borg.

Gevonden voorwerpen

Achtergebleven bezittingen van bezoekers worden bewaard bij de servicebalie van Xplora. Als er duidelijk is van wie het gevonden voorwerp is proberen de medewerkers om via e-mail of telefoon contact op te nemen.

In Xplora worden regelmatig USB-sticks gevonden. Voorzie je USB-stick daarom van een map met als naam je e-mailadres en studentnummer.

Geluidsoverlast

Het afspelen van muziek is niet toegestaan, tenzij je een koptelefoon gebruikt. Bij de servicebalie kun je ook een headset lenen.

Mobiele telefoons

Bellen mag in Xplora, maar de meeste mensen praten vanzelf harder wanneer ze aan het telefoneren zijn. Praat dus op gedempte toon of loop even de gang op om het gesprek voort te zetten. Zet de ringtone op het laagste volume of gebruik de trilfunctie, zodat je anderen niet hindert.

Beveiliging

Aan de entree van Xplora staan detectiepoortjes om diefstal te voorkomen. Als het alarm afgaat word je vriendelijk verzocht om terug te gaan naar de servicebalie. Een medewerker kijkt vervolgens na wat de oorzaak van het alarm kan zijn en mag daarvoor ook de inhoud van je jas en tas controleren.

Overlast of diefstal

In geval van diefstal of misbruik wordt je studentaccount geblokkeerd voor drie maanden, in afwachting van een sanctie door je eigen academiedirecteur.

Bij overlast en misbruik van faciliteiten zal het personeel je daarop aanspreken en is het bevoegd om je de toegang tot Xplora te ontzeggen voor kortere of langere duur. In ernstige gevallen kan, in overleg met de directeur, de ontzegging verlengd worden tot maximaal een studiejaar.

Laatst bijgewerkt op 4 oktober 2016.